LALANDERS STIPENDIUM - STIPENDIET SOM UTVECKLAR ÖSTERSUNDS AFFÄRSLIV

Paret Gullan och Per Lalander drev fram till mitten av sjuttiotalet två klädbutiker, en herr och en dam, med namnet Lalanders på Prästgatan. De båda brann för både handel och Östersund. Därför testamenterade de ett betydande belopp till Näringsidkarna att användas till att utveckla Östersund och dess handel.

Näringsidkarna inrättade därför ett stipendium i deras namn på upp till 100 000 kr. Stipendiet kan sökas av fysiska och juridiska personer som har en idé om hur Östersund ska öka i attraktionskraft för att ytterst gynna även dess handel.

Första året, som var 2012, fick dåvarande City Östersund stipendiet och därefter har bland andra arrangemang som ”The Jam” (vilket nu utvecklats till Gymkhana Drift) och projektet ”Framtidens Stadskärna” tilldelats stipendiet.

För att komma i fråga ska idén vara sådan att den påverkar Östersunds attraktionskraft så att den blir till nytta för många. Däremot är det inte nödvändigtvis den storvulna idén som får stipendiet utan det kan även tilldelas en idé om något småskaligt men som ändå bedöms kunna göra skillnad.

Bli medlem i Näringsidkarna och bidra till Östersunds utveckling.